[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]
Inhoud
- 1 Vergelijk cloud opslag providers
- 2 Online cloud opslag
- 3 Veilig bestanden opslaan en delen
- 4 Bekende diensten voor cloud storage
- 5 Versleutelde data opslag
- 6 Functies cloud opslag vergelijken
- 7 Alles over cloud opslag
- 8 Welke cloud opslag providers zijn er?
- 9 Cloud opslag: wat is dat?
- 10 De voordelen van online opslag
Vergelijk cloud opslag providers
Vergelijk alle clouds opslag providers op basis van functies, veiligheid, prijs en gebruikers reviews.
Top cloud opslag providers
[/fusion_text][fusion_code]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[/fusion_code][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_global id=”686″][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]
Wij hebben de belangrijkste informatie voor u in een handig overzicht geplaatst zodat u gemakkelijk alle zakelijk cloud opslag aanbieders kunt vergelijken.
Cloud opslag vergelijken voor alle internationale cloud aanbieders
Bekijk alle cloud opslag providers
Online cloud opslag
Uw data veilig opgeslagen in de cloud
Wilt u gebruik maken van cloud opslag, of bent u benieuwd hoe dit u kan helpen om effectiever en efficiënter te werken? U maakt gebruik van een cloud server, een server die u via een internetverbinding kunt bereiken. De cloud server staat niet langer op locatie, maar dankzij de internetverbinding kunt u er vanaf verschillende locaties toegang tot krijgen. Dankzij cloud data opslag kunt u uw bestanden overal openen, zelfs op meerdere computers of apparaten. Uiteraard kunt u veilig bestanden delen, dankzij de goede versleuteling van de verbinding.
Veilig bestanden opslaan en delen
Cloud opslag biedt u de mogelijkheid om veilig bestanden te delen, bijvoorbeeld met anderen waarmee u samen aan een project werkt. U hoeft bestanden niet langer via email te versturen of zelfs fysiek uit te wisselen, u beheert eenvoudig de online toegang tot de documenten of bestanden. Cloud data opslag laat zich uitstekend beveiligen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een client side encryptie en/of een server side encryptie. U kunt met cloud data opslag wat dat betreft rekenen op een veilige online omgeving, die ervoor zorgt dat u altijd en overal toegang heeft tot uw bestanden.
Overzicht van alle cloud opslag providers
- Dropbox
- Google drive
- KPN backup
- Justcloud
- Blackblaze
- SOS online
- Acronix
- SugarSync
- iDrive
- Sync.com
- Spyderoak
- pCloud.com
Bekende diensten voor cloud storage
Cloud opslag is echt upcoming. Meer en meer computerbedrijven zien het nut in van het ontwikkelen van een eigen cloud. Sommige diensten zijn erg bekend en kende je wellicht al voordat je überhaupt wist dat dat nou cloud storage was:
1. Dropbox
Dit is waarschijnlijk de allerbekendste cloud. Elke gebruiker krijgt bij het aanmelden 2 GB aan opslagruimte. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kunnen gebruikers extra ruimte kopen voor 10 euro per maand. Omdat Dropbox perfect aansluit bij Windows en OS X én apps heeft voor Android en iOS, is het een ideale cloud voor veel computers, tablets en smartphones.Google Drive
2. Google drive
Google is van alle markten thuis, dus ook van cloud opslag. Bij het aanmelden krijg je 15 GB aan opslagruimte, wat vrij veel is. Google Drive is dan ook de meest uitgebreide cloud opslagdienst. Ook voor de Google Drive kun je een app downloaden, waarmee je altijd voorzien bent van je data. Meer info: https://www.google.com/intl/nl/drive/
3. OneDrive
OneDrive is de cloud dienst van Microsoft. Bij het aanmaken van een Microsoftaccount krijg je 15 GB aan dataopslag. Als abonnee van Office 365 krijg je zelfs onbeperkt de ruimte voor je bestanden! Vervolgens kun je deze bestanden van al je apparaten halen middels apps.
4. iCloud Drive
Dit is de cloud opslagdienst van Apple. De dienst is goed geïntegreerd met iOS en OS X, waarmee Apple bij haar eigen apparaten blijft. Als al je apparaten van Apple zijn, is het een handig systeem om te gebruiken. Zo niet, dan is het erg omslachtig. O, je krijgt bij aanmelden trouwens 5 GB aan opslagruimte.
Meer gratis cloud opslag ga naar: https://cloudopslag-vergelijk.nl/gratis-cloud-opslag/
Versleutelde data opslag
Maak gebruik van een goede client side encryptie en server side encryptie, om uw cloud data opslag zo veilig mogelijk vorm te geven. U zorgt er op die manier voor dat alleen u toegang heeft tot uw bestanden, of u de toegang op een degelijke wijze kunt beheren. Dankzij de versleutelde data opslag hoeft u zich over de veiligheid totaal geen zorgen te maken. U plaatst uw bestanden in de cloud om deze optimaal te benaderen, waardoor u er samen of vanaf meerdere locaties aan kunt werken.
Functies cloud opslag vergelijken
Om een juiste afweging te maken welke cloud opslag voor u het meest geschikt is is het belangrijk om een afweging te maken welke functionaliteiten voor u het belangrijkste zijn. Een veilige plaats voor uw data is uiteraard heel belangrijk. Bovenstaande aanbieders hebben de data allemaal buiten Nederland opgeslagen, logisch omdat het ook internationale bedrijven zijn. U zou er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een Nederlandse cloud aanbieder, die vaak gebruik maken van Nederlandse data centers. Een voordeel hiervan is dat we hier in Nederland strengere privacy wetgeving hebben en de cloud opslag aanbieders ook niet zomaar uw gevoelige data vrij mogen geven. Er wordt gezegd dat Amerikaanse cloud diensten worden gedwongen informatie vrij te geven aan de NSA. Iets waar MEGA fel op tegen is een aangeeft nooit uw data vrij te zullen geven.
*End to end encrypty: Of de date al wordt versleuteld wanneer deze je device verlaat en vervolgens versleuteld in de cloud opgeslagen
** Privacy: Vanwege de patriot act in Amerika zijn er enige twijfels over hoe veilig je data is bij sommige bedrijven. Dit zou een reden kunnen zijn om je data onder te brengen bij Nederlandse cloud aanbieders. In Nederland geld namelijk strengere regelgeving omtrent privacy.
Alles over cloud opslag
Wanneer sla je iets op in de cloud?
Je maakt gebruik van cloud opslag als je je bestanden opslaat op een cloud server. Deze server staat onder het beheer van een extern bedrijf en kun je alleen met je eigen account bereiken via een internetverbinding. Hierdoor is het mogelijk om veel meer bestanden op te slaan dan het geheugen van je telefoon of je computer toe laat en kan je er altijd bij, waar je ook bent. Daarnaast maakt cloud opslag het veel makkelijker om bestanden met andere mensen uit te wisselen. Met het gezamenlijke beheer van een account in de cloud kunnen bestanden daarin eenvoudig met elkaar gedeeld worden.
Wel of niet gebruik maken van een cloud?
Cloud opslag vergelijken met de traditionele opslag op een harde schijf is nog niet zo makkelijk. Voor iedereen is iets anders relevant. Het grootste voordeel is dat je altijd bij je bestanden kan, als je maar een internetverbinding hebt. Daarnaast worden je bestanden opgeslagen op een externe server. Hierdoor kan je er nog steeds bij als je bijvoorbeeld je smartphone of laptop kwijtraakt of deze kapot gaat. Ook is het vaak gratis te gebruiken als je bestanden niet teveel GB’s in beslag nemen. Het grootste nadeel van het opslaan van je bestanden in de cloud is dat je account gehackt kan worden. Iedereen die in jouw account kan, kan ook bij jouw bestanden. Dit kan mensen een onveilig gevoel geven. Ook is het een nadeel dat je alleen met een internetverbinding bij je bestanden kan. Mocht je een keer (geen goede) internetverbinding hebben, dan kan je er niet bij.
Welke cloud opslag providers zijn er?
Er zijn ondertussen heel veel bedrijven die opslag op hun server aanbieden. Daarom zullen wij een aantal goede providers van cloud opslag vergelijken voor je. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Microsoft One Drive en Google Drive. Bij beide providers kan je tot 15 GB gratis gebruik maken van hun diensten. Voor de Apple liefhebbers is er iCloud met standaard 5 GB gratis. Deze cloud synchroniseert perfect met al je Apple producten en maakt het delen van bestanden heel makkelijk onder Apple gebruikers. Tot slot hebben we Dropbox, de meest bekende cloud opslag provider. Dit is met elk besturingssysteem eenvoudig te gebruiken. Helaas krijg je er standaard maar 2 GB gratis bij, wat uit te breiden is door het uitnodigen van vrienden of het koppelen van andere accounts aan Dropbox.
Ook interessant: Webshop software vergelijken
Cloud opslag: wat is dat?
Met cloud opslag – ook wel cloud storage genoemd – sla je online gegevens op, waar je vervolgens altijd toegang tot hebt. Je bestanden, data en software bevinden zich namelijk in de ‘cloud’. Letterlijk vertaald is dit ‘wolk’, en dat is zo omdat de plek waarop jouw data wordt opgeslagen niet tastbaar of zichtbaar is. Net als een wolk dus! Waar je data dan wel opgeslagen is? Ergens op een server in één van de grote opslagplaatsen in de wereld. Je kunt er dus niet écht bij, maar je kunt er wel digitaal bij. En dat zelfs vanuit welke plek dan ook. Dat maakt cloud storage heel fijn om mee te werken. Je hebt namelijk niet langer een fysieke opslagplaats nodig (zoals een USB), maar hebt gewoon alle ruimte in de online wereld.
De voordelen van online opslag
Je data online opslaan in een cloud heeft veel voordelen. Zoals we al zeiden kun je te allen tijde, vanuit waar dan ook, bij je bestanden in je cloud. Je bestanden staan immers niet op je laptop of computer, maar staan online, en daarom kun je ook vanaf bijvoorbeeld je tablet in bestanden die je vanaf je laptop hebt opgeslagen. Daarnaast is een cloud in eerste instantie gratis. Bij meer opslag moet je betalen, maar dat kun je doen zodra je ook echt meer opslagruimte nodig hebt. Je hoeft dus niet van tevoren te bepalen hoe groot je storage moet worden! Als laatste leent een cloud zich perfect als ‘openbare map’ voor als je in groepen samenwerkt. Via de cloud kunnen eenvoudig bestanden gedeeld worden.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]