iDeal aanvragen voor je webshop

iDeal aanvragen voor je webshop: het is eenvoudiger dan veel ondernemers denken. Het is een bekende betaalmethoden voor veilige en directe betalingen op internet. Geschikt voor alle zakelijke klanten die producten en diensten aanbieden, bijvoorbeeld in een webshop.

Wil je een webshop maken met iDeal en ben je benieuwd naar wat daarbij komt kijken? Dankzij diverse deelnemende betaalleveranciers heb je de keuze uit bijvoorbeeld Adyen, CardGate en ING. Plugins voor verschillende CMS-systemen maken het net als HPP’s of API’s eenvoudig om de mogelijkheid te integreren en aan te bieden.

iDeal aanmaken voor je webshop is wat dat betreft niet lastig. Dankzij de directe koppeling met de systemen van een Payment Service Provider (PSP) kun je een kassaleverancier inschakelen voor de online betalingen. Je gebruikt een enkele aansluiting op iDeal, om vervolgens betalingen mogelijk te maken vanaf alle deelnemende banken in Nederland (Rabobank, ING, ABN AMRO, etc.).

Webshop maken met iDeal

Een webshop maken met iDeal is wat dat betreft eenvoudig. Alles dat je daar voor nodig hebt is een overeenkomst met een Payment Service Provider, die iDeal als betaalmethode aanbiedt. Zorg er vervolgens voor dat je de HPP’s, API’s of plugins gebruikt om de betalingen mogelijk te maken, zodat klanten daar online mee aan de slag kunnen.

Voordelen van iDeal aanvragen

Uiteraard biedt het een aantal voordelen om iDeal aan te vragen en aan te maken. We zetten er een paar voor je op een rij:

  • iDeal is de favoriete betaalmethode van ruim 10 miljoen consumenten. Dat betekent een enorm aantal potentiële klanten, dat gratis gebruik kan maken van de betaalmethode.
  • Gegarandeerde betalingen, die de opdrachtgever na die te hebben gedaan niet meer terug kan draaien. Geen risico op ingetrokken of teruggedraaide betalingen.
  • Heldere informatie over de status van de iDeal-betaling, waardoor voor zowel de webshop als de klant duidelijk is of de betaling is geslaagd.
  • Veilige, vertrouwde en makkelijke manier om online te betalen: gewoon in de online omgeving van de eigen bank van de klant.
  • Betalingen via iDeal staan, afhankelijk van de Payment Service Provider, binnen 1 – 2 werkdagen op je rekening, zonder onnodige vertraging.

Enthousiast over iDeal voor je webshop en dat direct aanmaken of je daarvoor aanmelden? Je kunt iDeal aanvragen door een abonnement af te sluiten bij een van de Payment Service Providers . Die kun je online eenvoudig met elkaar vergelijken, om een goed beeld te krijgen van hoe je daar gebruik van kunt maken.

ideal aanvragen

Je kunt op die manier eenvoudig een webshop maken met iDeal, waarmee je ervoor zorgt dat klanten gemakkelijk, veilig en vertrouwd kunnen afrekenen. iDeal aanvragen of iDeal aanmaken is wat dat betreft eenvoudig. Zorg er uiteraard voor dat er een webbouwer beschikbaar is die de betaalmethode vervolgens netjes kan integreren.

Op die manier heb je als webshop de mogelijkheid om iDeal aan te bieden. Via Adyen, CardGate, ING of een van de andere Payment Service Providers. Voor veilige, makkelijke en snelle betalingen door alle klanten, dankzij een potentieel van 10 miljoen gebruikers in Nederland. Een compleet overzicht van ideal aanbieders, zie: https://www.ideal.nl/ontvangen/ideal-acquirers-en-collecterende-payment-service-providers/