Creditcard betalingen accepteren: providers vergelijken

Creditcard betalingen accepteren in je webshop: dat is een kwestie van betaalproviders vergelijken. Je zou met je bank kunnen afspreken dat je betalingen per creditcard wilt accepteren, maar het is dan lastig om die mogelijkheid te integreren in je webshop. Veel gemakkelijker is het om een abonnement aan te gaan bij een van de creditcard providers. Zij hebben HPP’s, API’s en zelfs eenvoudige plugins beschikbaar, waardoor je de betalingen eenvoudig kunt accepteren. Wij helpen je graag om de providers te vergelijken, zowel op basis van de mogelijkheden en plugins als de kosten om creditcard betalingen te accepteren.

Het accepteren van creditcard betalingen is niet gratis, daarvoor betaal je transactiekosten. Houd er rekening mee dat je daarnaast waarschijnlijk een fee voor de Payment Service Provider (PSP) betaalt. Het is daarom de moeite waard om die te vergelijken. Je maakt dan een goede keuze op basis van zowel de kosten als de mogelijkheden, zodat je klanten kunnen afrekenen met hun creditcard.

Kosten van creditcard betalingen accepteren

De kosten van creditcard betalingen hangen uiteraard af van de Payment Service Provider die u kiest. Gemiddeld genomen kost dit 1,5 – 4% van de transactie die een klant doet. Rekent de klant een bedrag van €100 af? Dan kost dat dus €1,50 – €4 voor die transactie. Bij lagere bedragen liggen de kosten lager, bij grotere bedragen kan dit hoger oplopen.

Houd er rekening mee dat de meeste Payment Service Providers daarnaast een vast bedrag per maand berekenen, om gebruik te kunnen maken van het abonnement. Dat zijn uiteraard niet alleen de kosten voor creditcard betalingen. In de meeste gevallen kun je ook gebruik maken van andere betaalmethoden zoals iDeal of Paypal.

Let verder goed op de creditcard providers die de Payment Service Provider aanbiedt. In Nederland maken we vooral gebruik van MasterCard en VISA. Die zijn samen goed voor 95% van de betalingen met creditcard. Wil je creditcard betalingen accepteren? Zorg er dan dus voor dat je die kaarten in ieder geval ondersteunt. Met name in Amerika en in Azië is het veel gebruikelijker om met creditcard te betalen. Daar zijn meer merken actief, zoals American Express en Discover. Kijk goed naar je klanten en schat in met welk type kaarten ze graag betalen.

Creditcard providers vergelijken

Het is de moeite waard om creditcard providers te vergelijken. Tenminste, door de Payment Service Providers  op een rij te zetten. Kijk goed naar de betaalmethoden die ze aanbieden en welke creditcardmerken ze ondersteunen. Op die manier kun je creditcard betalingen accepteren in je webshop, zonder dat je daarvoor specifieke afspraken met de bank dient te maken. In plaats daarvan ga je een abonnement aan bij de PSP.

Je betaalt op die manier kosten voor creditcard betalingen, maar het is gelukkig goed mogelijk om de Payment Service Providers op voorhand met elkaar te vergelijken. Let op de kosten en kies bij voorkeur voor een aanbieder die de betalingen gemakkelijk integreert in je webshop. Door middel van een HPP, API of bijvoorbeeld een plugin. Je kunt het klanten dan zo eenvoudig mogelijk maken om in je webshop met creditcard te betalen.

Naast je creditcard provider dien je ook een zakelijk bankrekening openen