Tijdregistratie

Tijdregistratie app

Hoe productief ben jij? Hoeveel uur besteed jij aan elke opdrachtgever? Waar valt er nog winst voor jou te behalen? Er is maar één manier om daar achter te komen: je werkuren bijhouden. Want meten is weten. Op deze pagina vertellen we je meer over tijdregistratie en ontdek je welke programma’s jou kunnen helpen jouw urenregistratie te voeren.

Hoe je werkuren bijhouden?

Als freelancer of zzp’er werk je vaak aan verschillende projecten naast elkaar. Om voor je werkgever en voor jezelf het overzicht te houden, doe je aan een nauwlettende tijdregistratie. Maar ook als je voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking wilt komen, is je werkuren bijhouden essentieel. Bij een minimum van 1225 uur per jaar heb je namelijk recht op dat belastingvoordeel.

tijdregistratie

Je kunt op allerlei manieren een overzicht maken van je urenstaat. De klassieke manier is in een spreadsheet, maar we hoeven niet eens zo heel ver terug in het verleden te gaan om de gewraakte urenbriefjes tegen te komen. Je kunt ze je ongetwijfeld nog herinneren. Gelukkig veranderen de tijden; er zijn nu oplossingen die gemakkelijk en leuk in het gebruik zijn. Ook voorkomen ze fouten of het kwijtraken van urenstaten.

Urenreg software

De laatste tijden wint tijdregistratie-software aan populariteit. Met een apart te downloaden programma of in je browser kun je daarmee je werkuren bijhouden. Sinds de komst van de smartphones zijn de tijdregistratie-apps ook populair omdat je daarmee niet per se achter je computer hoeft te zitten om je uren bij te houden. Handig voor vertegenwoordigers of consultants die veel onderweg zijn, bijvoorbeeld.

Eén van de apps die in Nederland populair zijn, heet Urenreg. Je betaalt eenmalig voor de download en kunt vervolgens onbeperkt gebruik maken van deze app. Je begint de tijdregistratie voor een klus die door op ‘start’ te klikken en op ‘stop’ als je klaar bent. Na registratie op de website kun je jouw overzicht als CSV-file downloaden.

En zo zijn er nog veel meer programma’s die jouw urenregistratie vergemakkelijken. Sommige zijn tegen eenmalige betaling, en andere vragen om een jaarlijks bedrag. Ook kunnen de functies sterk uiteenlopen. Zo kom je vaak ook andere opties in het programma tegen, zoals:

  • CRM
  • BTW-aangifte
  • Projectplanning
  • Rittenregistratie
  • Projectmanagement
  • Facturen genereren
  • Balansen en rapportages

De beste tijdregistratie software

Benieuwd welk programma het beste bij jouw situatie past? Omdat de functies en mogelijkheden van de apps en software uiteenlopen, is het zaak om ze kritisch te vergelijken. Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar waarom zou je het niet gewoon aan ons overlaten?

Op deze pagina zetten we verschillende apps en programma’s op een rij. Je ziet wat ze –afgezien van urenregistratie– kunnen en hoeveel ze kosten, zodat je een geïnformeerde keuze maakt. Dus wacht niet langer, maar bekijk nu het overzicht.