Projectadministratie

Projectadministratie software

Bij een groot project komt heel wat kijken: je werkt met allerlei specialisten samen, je dient strak te plannen en iedereen heeft zich aan deadlines te houden. Daarvoor gebruik je een projectadministratie. Daarnaast moet je binnen het gestelde budget blijven. Als iets veel duurder blijkt uit te pakken dan aanvankelijk geraamd, moet er ergens anders in het budget worden gesneden of voor meer fondsen worden gezorgd.

projectadministratie

Of je nu betrokken bent bij een bouwproject of een in-house ICT-project, de projectadministratie (het financiële plaatje) wil je goed op orde houden. Want alleen als je binnen budget blijft, kun je de projectorganisatie succesvol noemen. Het is daarbij voor teams prettig als iedereen toegang heeft tot een tool die de planning en administratie op een overzichtelijke plek bijeen brengt. Afhankelijk van de rollen kun je minder of juist meer inzage in bijvoorbeeld de projectadministratie geven.

Projectplanning voor teams

Wie pakt welke klus wanneer op? Wat moet gedaan worden voordat een andere specialist zijn of haar werk kan doen? Voor een succesvolle projectbeheersing is een strakke en overzichtelijke projectplanning onmisbaar. Waar dat vroeger op papier werd gedaan, zijn er nu betere oplossingen.

Omdat tegenwoordig alle professionals een smartphone en tablet of laptop hebben, en daarbij ook vaak over een 4G-datapakket beschikken, is projectplanning-software bijzonder handig. Op kantoor maar ook bij een klant of op een andere locatie kunnen collega’s zo hun status bijwerken. Dat maakt het veel makkelijker voor de projectmanager om tijdig bij te sturen, indien nodig.

Projectbeheersing met een app

Enkele projectmanagement-tools zijn zowel voor de webbrowser beschikbaar, als voor de tablet of smartphone. Als deze veelzijdigheid belangrijk voor je is, let daar dan op bij het maken van je keuze. Daarnaast bestaan er grote verschillen tussen de aangeboden functies. Want vaak blijft het niet alleen maar bij functies voor projectmanagement. Andere opties die je soms bij deze apps vindt zijn:

CRM
Urenregistratie
Tijdregistratie
BTW-aangifte
Rittenregistratie
Facturen aanmaken en versturen
Balansen en rapportages genereren

Benieuwd naar de verschillen tussen projectadministratie-apps? Er zijn er inmiddels zoveel, dat het makkelijk is om door de bomen het bos niet meer te zien. Daarom hebben we deze pagina gecreëerd, waarop je een handig overzicht vindt van projectbeheersing-apps. Je ziet ze bij naam, in willekeurige volgorde, en met de belangrijkste functies erbij genoemd. Let ook goed op de prijs: de ene app kun je tegen eenmalige betaling gebruiken, terwijl de andere een abonnementsbedrag verlangt.

Heb je eenmaal de app gevonden die jouw projectadministratie gaat vergemakkelijken? Klik dan door om het te downloaden of om een account aan te maken. We horen graag hoe jouw ervaringen met die specifieke app zijn, zodat we onze bezoekers –mensen zoals jij– daarvan kunnen profiteren bij het maken van een keuze.