Backup software

De voordelen van Backup software

Backup software is een programma waarmee je al je bestanden, instellingen en programma’s veilig bewaard. Mocht er een keer onverhoopt iets misgaan met je computer of je telefoon met dierbare foto’s wordt gestolen dan kun je de opgeslagen bestanden altijd nog terughalen met behulp van je backup. Er zijn verschillende backup diensten en sommige zijn zelfs geheel gratis.

[table id=3 /]

Soorten backup software

Er zijn tegenwoordig diverse soorten backup software. Belangrijke bestanden voor je werk, dierbare familiefoto’s en bijvoorbeeld je favoriete muzieklijst kun je elders opslaan, zodat je deze altijd terug kunt halen. De populairste vormen van backups maken zijn;

  • Externe harde schijf (bijvoorbeeld 2,5 inch-draagbare harde schijf)
  • Netwerkschijf
  • Cloudopslag

Het voordeel van de externe schijven is dat je iets tastbaars hebt, waar je belangrijke zaken op kunt bewaren. Het is aan te raden om deze externe schijven in een kluis of bij vrienden of familie te bewaren. Zo weet je zeker dat bij bijvoorbeeld diefstal of brand al jouw opgeslagen bestanden niet verloren gaan.

Backup naar cloud opslag

Sinds een aantal jaren kunnen we ook gebruik maken van een andere handige manier om bestanden veilig te stellen. Een backup naar cloudopslag maken is gemakkelijk te doen via diverse online opslagdiensten. Bekende online opslagdiensten zijn OneDrive, Google Drive en Dropbox. Door een backup naar cloudopslag te maken zijn je documenten en afbeeldingen ook gemakkelijk via internet terug te halen. Er is dus geen fysieke plaats om je bestanden veilig te stellen, maar ze hangen zogezegd altijd in de cloud. Je kunt ervoor zorgen dat foto’s, video’s en bestanden altijd opgeslagen worden in de online opslagdienst. Zo heb jij er geen omkijken meer naar en hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet op te slaan.

Free backup software

Backup software hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog; er zijn heel veel gratis software programma’s beschikbaar waar je kosteloos je bestanden en foto’s kunt opslaan. Free backup software is er in verschillende vormen. Sommige kun je voor een bepaalde tijd gratis gebruiken, waarna je extra opslagtijd bij kunt kopen. Bij andere free backup software heb je gratis beschikking tot een bepaalde hoeveelheid opslagruimte, waarna je kunt betalen als je extra opslagruimte nodig hebt. Bekende gratis software programma’s zijn onder andere AceBackup, BuddyBackup en FBackup. Google Drive en OneDrive zijn gratis online oplsagdiensten die je als app kunt downloaden op je smartphone of tablet en als software op je computer of laptop.