Cloud backup

Uw backup in de cloud

Je bestanden ‘backuppen’ in de cloud, ook wel online opslag of online backup genoemd, is er voor iedereen die wil dat zijn bestanden veilig en overal toegankelijk zijn. De cloud is het totale netwerk van computers en hardware die op het internet aangesloten zijn van over de gehele wereld. Cloud backup providers of online storage providers zijn de bedrijven die via hun website of via een app u toegang bieden tot de cloud. Zij bieden in feite hun hardware aan, zodat u deze kan gebruiken voor de opslag van uw bestanden.

Cloud backup providers

[table id=1 /]

Mensen gebruiken deze opslagruimte als hun eigen opslagruimte niet voldoende is, maar ook vanwege de veiligheids- en privacyoverwegingen, of in geval van het stuk gaan van een computer. Bovendien is het nu mogelijk om samen tegelijk aan een bestand te werken. Binnen vele bedrijven wordt er dan ook gebruik gemaakt van een vorm van cloud-hosting.

Cloud backup providers

De laatste jaren zijn er vele verschillende cloud providers op de markt verschenen. Tussen deze providers zitten grote verschillen, dus als klant is het belangrijk dat je goed kijkt welke provider aan uw eisen voldoet. Er zijn grote verschillen in opslagruimte, veiligheid, niveau van ondersteuning en natuurlijk de kosten. Meeste providers bieden verschillen pakketten aan voor verschillende types gebruikers. Als u bijvoorbeeld een boek aan het schrijven bent, is 500GB met 24 uur per dag live ondersteuning misschien wat overdreven. Sommige cloud providers bieden ook een gratis proefperiode aan of zijn geheel gratis. Vaak betekent dit wel dat u beperkt bent in de opslagruimte. Wat bijna alle providers gemeen hebben is dat zij een programma gebruiken dat u moet installeren en hier kunt u verder al het nodige mee instellen. Welke mappen moet ik online bewaren? Hoe vaak en wanneer update ik mijn cloud online backup?

cloud backup

Op zoek naar de juiste provider

De keuze voor de juiste cloud provider mag u niet onderschatten. Een backup in de cloud maken kan bij een hele grote hoeveelheid Nederlandse en internationale providers. Bovendien hebben bedrijven als Google (Google Drive) en Microsoft (OneDrive) tegenwoordig ook opslag beschikbaar gesteld. U kunt voor de rest denken aan bedrijven als SpiderOak, JustCloud en Bitcasa maar vergeet ook Dropbox niet. Uw bestanden op een cloud-platform zetten kan het leven vergemakkelijken. Een backup maken is zo gebeurd via de meeste providers en het kan u tijd en moeite besparen in de toekomst. Heb overal toegang tot belangrijke files en gegevens kan je verder helpen als het gaat om werk, carriére of gewoon uw hobby.

Meer info: Google backup