Als ondernemer onderhoudt u heel wat relaties: met klanten, leveranciers, investeerders, en ga zo maar door. Maar ondanks –of misschien juist dóór– die kwantiteit aan contacten, is het belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. En dat begint bij een duidelijk geordende database. Met een CRM-systeem houdt u het overzicht en onderhoudt u goede onderlinge relaties.

Zo’n systeem was traditioneel verkrijgbaar als een programma dat op de computer werd geïnstalleerd. In een wereld die steeds mobieler en locatie-onafhankelijker wordt, bleek het internet een ideale optie: online CRM-pakketten stellen u in staat om overal vandaan uw relaties te beheren. Ook andere medewerkers kunt u toegang tot deze online database verlenen.

CRM-systeem: top 5

Bij het vergelijken van CRM-systemen is het belangrijk om goed naar de functies en opties te kijken. Allereerst bedenkt u wat u van zo’n pakket verwacht, en vervolgens bekijkt u welke overige handige functies deze pakketten bieden. Zo zijn er online CRM-systemen die het mogelijk maken om meer verkopen te realiseren, om slimmer te marketen, en om een betrokken klantenservice te runnen.

Op basis daarvan kunt u een persoonlijke top 5 van CRM-software creëren. Maar omdat vele bezoekers aan Qompari ons tóch om een algemene top 5 vragen, hebben we die op deze pagina gemaakt. Maar onthoud: voor u kan die top 5 er net iets anders uitzien, afhankelijk van uw specifieke wensen en de behoeften van uw bedrijf. Bekijk op uw gemak de functies en aanbiedingen van deze 5 CRM-pakketten.

Gratis proefpakket CRM systeem

De fabrikanten van bedrijfssoftware begrijpen dat bedrijven niet van de één op de andere dag voor een CRM-pakket zullen kiezen. Daarom bieden sommige fabrikanten een vrijblijvende proef, bijvoorbeeld in de vorm van een periode van 30 dagen. Zo kunt u alle functionaliteiten ervaren, besluiten of het CRM-systeem gebruiksvriendelijk genoeg is, en bij tevredenheid de proef in een abonnement omzetten.

Andere bedrijfssoftware

Behalve voor CRM-software, bent u hier aan het juiste adres voor allerlei andere bedrijfssoftware. Op Qompari vergelijken we programma’s voor urenregistratie, voor het maken en runnen van webshops, voor helpdesks en voor boekhouden. Dus neem uw tijd en vind hier de totaaloplossing voor uw onderneming, zodat u zich weer kunt focussen op wat uw kernactiviteiten.