Eenvoudig factureren als ZZP-er of MKB-er? Heeft u een webshop of zorgt u er als dienstverlener voor dat u verschillende klanten van dienst bent? Zolang u geen administratiekantoor bent is de kans groot dat u niet zit te wachten op teveel administratie. De juiste software maakt het eenvoudig om te factureren en bijvoorbeeld bij te houden of de facturen ook daadwerkelijk betaald worden.

Tip! Gratis facturatie software voor starters (15 maanden gratis). probeer nu

Eenvoudig factureren

Het is de moeite waard om hier eenmalig in te investeren of maandelijks een bedrag voor te betalen. U kunt eenvoudig factureren met de juiste software, bijvoorbeeld door de KvK-gegevens van een bedrijf vanuit de software op te vragen. U hoeft de gegevens niet zelf over te nemen, zodat u de factuur binnen een paar minuten op kunt stellen. Een koppeling met uw bankafschriften maakt het mogelijk om eenvoudig na te gaan welke facturen er zijn voldaan en wat er aan de andere kant nog open staat.

Gemakkelijk factureren

De juiste software zorgt voor gemakkelijk factureren, gewoon op basis van een bedrijfsnaam en een emailadres. U kunt gebruik maken van handige sjablonen, meerdere indien u diverse klanten andere facturen wilt sturen. Werkt u regelmatig voor klanten over de grens en dient u de BTW naar hen te verleggen? U kunt daar een apart sjabloon voor aanmaken met daarop het BTW-nummer van de klant, iets dat naar een Nederlandse klant niet nodig is. U kunt gemakkelijk factureren met de juiste software, zodat u daar zo min mogelijk tijd aan kwijt zal zijn.

Eenvoudig facturen aanmaken

Bovendien kunt u eenvoudig facturen aanmaken, het is voldoende om aan te geven wie de klant is en wat u leverde. Aan de hand daarvan zorgt u eenvoudig voor een factuur, de software zal het totale bedrag of de BTW berekenen. U heeft daar zelf geen omkijken naar, waardoor een factuur binnen een paar minuten klaar is en u die direct kunt versturen. U kunt eenvoudig factureren met de juiste software, zodat u meer tijd overhoudt voor andere zaken. Dat betekent vervolgens dat u de mogelijkheid heeft om uw onderneming verder uit te bouwen en uw aandacht op andere zaken te richten.