Gratis cloud opslag

Let hierbij goed op dat gratis niet altijd een voordeel is en je voor een klein bedrag je data nog veiliger en onbeperkt op kunt slaan.

Gratis cloud opslag overzicht

Overzicht van alle gratis cloud opslag diensten.

[table id=2 /]

Gratis cloud opslag, ofwel free cloud storage

Steeds meer mensen maken gebruiken van ‘de cloud’ hun bestanden op te slaan. Dit heeft namelijk enkele grote voordelen ten opzichte van het opslaan van data op je gewone computer. Zo zorgt een gecrashte computer er niet voor dat ook al je bestanden verdwenen zijn, kun je (mits je beschikt over een werkende internetverbinding) bij je data en wordt samenwerken aan een gezamenlijk project een stuk gemakkelijker, aangezien je niet steeds mailtjes met bestanden over en weer hoeft te sturen, maar het gewoonweg in de gedeelde cloud kan gooien. Sommige mensen willen er echter niet aan, omdat ze denken dat een volkomen gratis cloud opslag niet bestaat. Niets is echter minder waar. Hoewel er inderdaad verschillende vormen en gradaties zijn van gratis cloud opslag, is free cloud storage weldegelijk mogelijk. Als je de juiste providers weet te vinden, kun je dus bijvoorbeeld gewoon kosteloos je bestanden met anderen delen of er een gratis online back-up van maken. Wel moet je met een aantal dingen rekening houden.

Volkomen of gedeeltelijke gratis cloud opslag

Zoals gezegd, is de mogelijkheid tot free cloud storage niet bij elke serveraanbieder hetzelfde. Op de ene site kun je een gratis online back-up maken van eigenlijk al je data, terwijl je ergens anders slechts een klein gedeelte van je bestanden kwijt kunt. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor Dropbox, die vanwege het gemakkelijke besturingssysteem en de algemene comptabiliteit tot de meest populaire providers behoort. Hier kun je namelijk slechts 2 GB aan data kwijt zonder te betalen, tenzij je bijvoorbeeld vrienden uitnodigt om hetzelfde te doen. Bij iCloud, een speciale provider voor Apple-gebruikers, loopt deze 2 GB op tot 5 GB, terwijl sommige andere bedrijven, zoals Microsoft One Drive en Google Drive, al 15 GB aan gratis opslagruimte bieden. Hier kun je doorgaans wel een gratis online back-up maken van je belangrijkste bestanden, maar als je nog meer data kosteloos kwijt wilt, kun je bijvoorbeeld terecht bij MEGA. Hier krijg je maar liefst 50 GB aan gratis data cadeau. Dit betekent doorgaans dat je wel genoeg hebt. Mocht je toch nog meer willen, dan kun je de gratis cloud opslag in ruilen voor een betaald abonnement, dat zo groot kan worden als je zelf maar wilt.

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_hosting_services