OneDrive is de naam van de online opslagdienst van de Amerikaanse softwareproducent Microsoft. Met OneDrive kun je eenvoudig bestanden opslaan in de zogenaamde cloud. Het is een gratis dienst waar iedereen met een Microsoft account gebruik van kan maken. Het werken met OneDrive heeft heel veel voordelen. Hoe werkt OneDrive? Als je eenmaal weet hoe deze cloud opslag te werk gaat wil je niet anders meer.

 Hulp met je OneDrive

Wat is OneDrive en nog belangrijker; hoe werkt OneDrive? Je kunt OneDrive vergelijken met andere bekende opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive. Bij OneDrive kun je gratis gebruik maken van 5 GigaByte opslagruimte. Op de OneDrive kun je verschillende soorten bestanden opslaan. Zo kun je er afbeeldingen, tekstdocumenten, muziek en rekenbladen in opslaan. Op OneDrive vind je ook een Word, Excel en PowerPoint, dus je kunt direct vanuit de cloud werken. Maar hoe werkt OneDrive nu precies? Omdat OneDrive een online programma is kun je het gebruiken op de computer met behulp van een daarvoor bestemd programma en via een app op je smartphone en tablet.

OneDrive in Windows 10

Hoe werkt OneDrive in Windows 10? is een veel gehoorde vraag. Windows 10 is het nieuwste software programma van Microsoft en ook bij dit programma kun je heel eenvoudig OneDrive gebruiken. Hoe werkt OneDrive in Windows 10? Deze dienst krijg je gratis wanneer je een Microsoft account aanmaakt. Alle bestanden die je van hieruit maakt kun je automatisch laten opslaan in je OneDrive. In je OneDrive kun je meerdere mappen aanmaken om bestanden in op te slaan, om te zorgen dat alles overzichtelijk bewaard blijft. OneDrive is zelfs offline te gebruiken. Alle wijzigingen die je hebt gedaan terwijl je geen internettoegang had worden dan automatisch bijgewerkt zodra er weer internetverbinding hebt. Hoe werkt OneDrive in Windows 10? Niet heel anders dus dan OneDrive in de voorgaande edities.

Hoe werkt onedrive

OneDrive verwijderen

OneDrive krijg je automatisch geleverd bij je Windows 10 account. Ook al wil je hier geen gebruik van maken omdat je bijvoorbeeld een andere online opslagdienst gebruikt, dan zit je er redelijk aan vast. OneDrive verwijderen of deinstalleren is namelijk niet heel eenvoudig. Bovendien zit er een groot verschil in het gebruik van Windows 10 Pro en Windows 10 Home. Als OneDrive verwijderen echt hoog op je prioriteitenlijst staat dan is het zeker aan te raden om dit door een kenner te laten doen. Omdat je aanpassingen gaat doen in het register kan dit ook consequenties hebben voor je computer. Maak sowieso eerst een backup voordat je verder gaat.

Meer info: windows.nl