Kilometerregistratie voor ZZP’ers: waarom is dat belangrijk?

De kilometeradministratie voor ZZP’ers: essentieel bij een zakelijke leaseauto die je niet privé gebruikt. Om aan te tonen dat je daar geen bijtelling over hoeft te betalen. En de auto zowel zakelijk als privé in gebruik en de zakelijke tijd bij klanten in rekening brengen? Ook in dat geval kun je niet onder de rittenregistratie uit. Zorg er wat dat betreft voor dat je de mogelijkheden voor een kilometeradministratie vergelijkt, door de pakketten die er beschikbaar zijn online op een rij te zetten.

Ontdek het belang van een goede rittenregistratie en bekijk vervolgens de mogelijkheden met betrekking tot de software. Je zorgt er daarmee voor dat je netjes aan de richtlijnen van de Belastingdienst kunt voldoen. Bovendien kun je het jezelf daarmee zo eenvoudig mogelijk maken. Net als bij de urenregistratie zal de kilometeradministratie je dan zo min mogelijk tijd kosten. Je houdt dan tijd over voor de uren die je bij de klant in rekening kunt brengen, zodat je effectief werkt aan het uitbouwen van je bedrijf.

Het belang van een rittenregistratie

Die rittenregistratie voor ZZP’ers, waarom is die eigenlijk belangrijk? Dat heeft verschillende redenen. Bij een zakelijke auto die je niet privé gebruikt heb je een sluitende kilometeradministratie nodig om aan te tonen dat je privé minder dan 500 kilometer per jaar met de auto rijdt.

Tip: zorg voor een pakket voor kilometeradministratie met het Keurmerk Ritregistratie Systemen (RRS). Op die manier voldoe je automatisch aan de strenge eisen van de Belastingdienst.

Rijd je een zakelijke auto en gebruik je die ook privé? Je betaalt daarover dan bijtelling. Toch kan een systeem voor de rittenregistratie dan waardevol zijn. Je zorgt daarmee voor een helder overzicht van de gemaakte ritten. Om die in rekening te brengen bij klanten of zelf het overzicht te houden over de kosten die je maakt en de omzet die je daarmee genereert.

informatie van de belastingdienst: rittenregistratie

kilometerregistratie

Software voor de kilometeradministratie

Uiteraard kun je gebruik maken van software voor de kilometeradministratie, zodat je die niet zelf bij hoeft te houden. Je voorkomt daarmee dat je de complete administratie in Excel bij dient te houden, waarbij er gemakkelijk fouten insluipen. In plaats daarvan kun je er met de software voor de rittenregistratie voor zorgen dat alles netjes klopt. En dat je daar zo min mogelijk werk aan hebt, net als met de urenregistratie of de administratie in het algemeen.

Rittenregistratie voor ZZP’ers vergelijken

Je kunt online verschillende pakketten voor rittenregistratie vergelijken, zoals je dat ook gewend bent van de urenregistratie. Zorg er op die manier voor dat je goed op de hoogte bent van de mogelijkheden voor een sluitende kilometeradministratie, die je het overzicht biedt waar je naar op zoek bent.

Je kunt de pakketten voor een kilometeradministratie of rittenregistratie over het algemeen gratis uitproberen. Meld je aan voor de proefperiode en ontdek zelf hoe gemakkelijk het werkt, zodat je daarna de beste keuze kunt maken.