Met een Synology cloud back-up zijn je bestanden pas echt veilig

Steeds meer bedrijven alsook particulieren schaffen een Network Attached Storage, kortweg vaak een ‘NAS’ genoemd, van Synology aan. Dit is een soort van eigen server waarop alle bestanden binnen een bedrijf of een huishouden extern, dus buiten het gebruikte apparaat (zoals een smartphone of een laptop) opgeslagen kunnen worden. Op die manier kunnen bestanden gemakkelijk van het ene apparaat overgebracht worden op het andere. Je kunt immers iets vanaf bijvoorbeeld je smartphone opslaan op de ‘NAS’, waarna dit bestand gelijk weer op te halen is met, pak hem beet, je laptop. Ook zorgt deze externe opslagplaats voor een bepaald veiligheidsgevoel bij mensen, omdat een ‘NAS’ met RAID niet snel volledig beschadigd raakt. Er kun echter nog steeds een hoop dingen mee gebeuren. Een Synology cloud back-up, een online cloud back-up van de Synology dus, kan deze zekerheid wel bieden.

Bij de onderstaande providers kan je eenvoudig je bestanden vanaf je Synology uploaden naar de Cloud provider.

Synology cloud opslag

Waarom een online cloud back-up van de Synology verstandig is

Een Synology cloud back-up is altijd aan te raden. Misschien is de Synology vanbinnen wel goed beveiligd, waardoor er niet snel grote beschadiging optreedt, maar er kunnen wel andere dingen gebeuren. Zo kan het voorkomen dat de NAS gestolen wordt, waardoor je hele server en dus al je bestanden weg zijn. Ook kan de NAS zelf stukgaan (dus niet alleen enkele innerlijke schijven) door bijvoorbeeld blikseminslag of een ander ongeluk. Ook in dat geval blijft er niks over van je data. Daarom kun je maar beter je bestanden ook overplaatsen naar een andere plek, zoals de cloud. Dit doe je door een online cloud back-up van de Synology te maken.

Bij welke provider regel ik een Synology cloud back-up?

Je kunt je cloud opslag voor de Synology regelen bij verschillende aanbieders. Wat vooral belangrijk is bij de cloud opslag voor de Synology, is dat er genoeg ruimte geboden wordt. Er zijn immers tal van apparaten aangesloten op de NAS en dus wordt er veel data gebruikt. Wanneer je betaalt voor de diensten van een provider, is dit geen probleem, de cloud opslag voor de Synology is dan eventueel zelfs onbeperkt. Kosteloos een online cloud back-up van de Synology is dan ook eigenlijk onmogelijk.