Urenregistratie is belangrijk

Bijhouden hoeveel uren je werkt heet urenregistratie. Zo’n registratie is belangrijk voor ZZP’ers en freelancers. Zo weten zij of ze het urencriterium behalen en minimaal 1225 per jaar aan hun onderneming werken, om vervolgens voor bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek in aanmerking te komen.

Maar ook zonder het urencriterium is het nuttig om een overzicht van de gewerkte uren te hebben; of dat nu van jezelf of van je medewerkers is. Nu kun je dat natuurlijk op de klassieke manier in een spreadsheet doen, maar met de vele online boekhoudpakketten die er tegenwoordig zijn, gaat dit stukken makkelijker. Omdat het om een lage investering gaat en de gebruiksvriendelijkheid groot is, zijn veel zelfstandigen hier al op overgestapt.

Urenregistratie: online of via een app

Dankzij online tijdregistratie kun je overal en altijd jouw uren bijhouden. Dus ook als je onderweg bent of bij een klant op bezoek bent. Je hoeft er niet eens een internetbrowser voor open te hebben; veel aanbieders hebben tegenwoordig een eigen app, die het makkelijk maakt om ‘on the go’ jouw uren te schrijven. En wanneer de klus (of de maand) voorbij is, stuur je met één muisklik of een vingertik op het scherm een factuur naar de klant.

Méér dan tijdregistratie

Software die urenregistratie mogelijk maakt, biedt doorgaans veel meer functies. Het maakt vaak deel uit van een compleet boekhoudpakket, waarmee ondernemers grip houden op hun financiën en flink wat tijd besparen. Daarnaast besparen ze er kosten mee, omdat ze nauwelijks meer een boekhouder nodig hebben (behalve dan voor een laatste check en voor fiscaal advies). Dit zijn enkele van de functies die je bij online boekhouden kunt verwachten:

  • Urenregistratie
  • Rittenregistratie
  • Facturen maken
  • Periodiek BTW-aangifte doen
  • Balansen en rapportages opmaken

Bijzonder is het feit dat deze softwarepakketten aan zakelijke bankrekeningen kunnen worden gekoppeld. Wanneer een opdrachtgever (of klant) jou voor de gewerkte uren betaalt, ziet het online boekhoudpakket dat meteen.

Zie je de voordelen in van online urenregistratie of kijk je de kat nog liever even uit de boom? Op deze pagina laten wij je de beschikbare pakketten, hun functies en hun prijzen zien. Sommige software staat je toe om (bijvoorbeeld een maand) proef te draaien, zodat je alle functies rustig en vrijblijvend uit kunt proberen.