Urenregistratie app

Urenregistratie app kiezen

Als freelancer of zzp’er dient u nauwlettend uw gewerkte uren bij te houden. Niet alleen voor uw opdrachtgevers, maar ook om te zien of u aan het jaarlijkse urencriterium van 1225 gewerkte uren per jaar komt. Dat is het minimum waarboven u in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek.

[do_widget id=software_vergelijken-5]

Nu kunt u de zogeheten urenregistratie op papier of in een spreadsheet doen, maar dat is omslachtig en (vooral dat papiertje) vergroot de kans op fouten. En hoe moet dat als u onderweg bent? Nee, slimmer is het om een gereedschap te gebruiken dat we tegenwoordig allemaal op zak hebben: onze smartphone.

Apps voor urenregistratie

Allerlei apps maken het nu makkelijk om overal en altijd uw gedraaide uren bij te werken. De beste tijd daarvoor is natuurlijk het moment dat u een klus of werkdag afsluit. Dankzij de urenregistratie-apps is er geen geldig excuus meer om uw uren niet onmiddellijk te noteren. Overal en altijd kunt u de uren bijwerken en –afhankelijk van de app– hier een factuur voor laten maken.

Welke app moet ik kiezen?

Bij het kiezen tussen apps is het belangrijk dat u duidelijk heeft welke functies u wenst. Is het genoeg voor u om het overzicht vanuit de urenregistratie-app naar uw zakenrelatie te mailen, of wilt u kunnen exporteren naar een Excel-bestand? Wilt u een meteen al uw administratie via apps en online boekhoudsoftware verrichten of is een losstaande app voldoende? En, ook niet onbelangrijk, wat is je budget voor zo’n tijdregistratie-app? We zetten een vijftal apps op een rijtje.

 • Salarybook (iOS) – € 3,49
  Betrekkelijk simpele urenregistratie-app die rekening houdt met de plaats van werkzaamheden en niet-declarabele uren. Een leuk detail is de teller, die u laat zien hoe uw inkomsten oplopen. Exporteer de uren naar een Dropbox-map of als CSV-bestanden.
 • Gekko Uren (iOS en Android) – gratis
  De gratis tijdregistratie-apps zijn over het algemeen lelijk of gebruiksonvriendelijk. De gratis app is beperkt tot urenregistratie, maar daar was u net naar op zoek. Voor 10 euro per maand kunt u direct vanuit de app facturen zonder het Gekko-watermerk versturen.
 • Urenreg (iOS en Android) – € 5,49
  No-nonsense app met een rustgevend design. Na de eenmalige betaling houdt u zonder abonnementskosten uw gewerkte uren bij. Druk op ‘start’ als de werkzaamheden voor uw klant starten, en op ‘stop’ als u klaar bent. Eventueel kunt u de uren later nog aanpassen. Wel een beetje omslachtig: u dient eerst op de website van Urenreg in te loggen om een CSV-export te downloaden.
 • Yoobi (iOS en Android) – € 40,50 per jaar
  De app van Yoobie download je gratis, maar vervolgens betaal je abonnementskosten van € 40,50 per jaar. Je krijgt daar wel meer opties voor dan alleen tijdregistratie: projectmanagement, verlofregistratie en CRM. Wil je hier facturatie aan toevoegen, dan kost dat maar liefst € 157,50 per jaar extra.
 • Paymo (iOS en Android) – $ 4,95 per maand
  Met een focus op projectmanagement, biedt deze app méér dan alleen urenregistratie. Je houdt er ook grip mee op het budget, indien van toepassing. De app werkt ook goed zonder internettoegang. Zodra je weer verbinding maakt, synchroniseert de app de gegevens met je account.

Urenregistratie app software vergelijken, waar moet je als ZZP’er op letten?

Urenregistratie is belangrijk voor ZZP’ers en freelancers. Niet alleen hou je zo zelf precies het aantal uren bij dat je werk hebt geleverd, je doet er ook je opdrachtgevers en de belastingdienst een plezier mee. Hoewel je dit handmatig kunt uitvoeren met Excel, maken steeds meer ondernemers tegenwoordig gebruik van urenregistratie software. Dat is minder tijdrovend en verkleint de kans op fouten.

Urenregistratie app vergelijken

Urenregistratie app software vergelijken op basis van prijs, functies en gebruikersbeoordelingen. We hebben een zo compleet mogelijk overzicht van urenregistratie app verzameld op deze website. De volgende functies zijn het belangrijkst voor urenregistratie software.

 • Urenregistratie app
 • Rittenregistratie
 • Uren invoeren met timer
 • Rapportages per project
 • Rapportages per klant

Voorbeeld urenregistratie software

Urenregistratie app

Wat doet een urenregistratie app eigenlijk precies? Om het heel eenvoudig te verwoorden, zou je het kunnen vergelijken met een stopwatch. Je zet hem aan als je begint met werken en zet hem uit wanneer je stopt. Daardoor krijg je een exact overzicht van het aantal gewerkte uren, de tijd dat je onderweg was naar je opdrachtgever etc. Daarnaast kun je met een timer exact bijhouden of je binnen de afgesproken tijd blijft die staat voor een opdracht. Urenregistratie software biedt echter nog veel meer mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deze te koppelen aan je boekhouding en de daarvoor bestemde software of bijvoorbeeld direct een factuur te verzenden naar de opdrachtgever.

Urenregistratie app vergelijken

Iedere urenregistratie app is weer anders. Het is daarom raadzaam wanneer je deze software wilt gebruiken, om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. De werkomstandigheden zijn voor elke ZZP’er of freelancer verschillend. Zo zal de één vaak de deur uit moeten naar zijn klanten, terwijl de ander vanaf een vaste plek werkt. Ook is het van belang of je met één of enkele vaste opdrachtgevers werkt, of dat je te maken hebt met veel verschillende opdrachtgevers en met variabele uren. Deze verschillende factoren zijn van invloed op de keuze van de voor jou meest geschikte urenregistratie app software. De één heeft genoeg aan een simpele applicatie die de tijd registreert, terwijl de ander over een heel pakket aan verschillende functies wil beschikken.
Voorbeelden van functies waarover een dergelijke applicatie kan beschikken zijn: urenregistratie, uren invoeren met een timer, rittenregistratie, rapportages per project en per klant. Ook is het goed om bij het vergelijken te kijken of het mogelijk is om de applicatie te koppelen aan de boekhouding en facturatie en of je een back-up kunt maken van belangrijke gegevens. Werk je met internationale klanten dan speelt ook een rol of je de app ook in een andere taal kunt gebruiken.

Urenregistratie bijhouden

Het registreren van je uren is in meerdere opzichten belangrijk voor een zelfstandig ondernemer. Gebruik maken van speciale software biedt een aantal voordelen. Wanneer je werkt met een timer kun je precies de werkelijke tijd dat je aan een opdracht werkt bijhouden. Je hoeft in tegenstelling tot wanneer je handmatig je uren registreert, geen tijdsinschatting te maken. Dit kan er namelijk toe leiden dat je fouten maakt waardoor je te veel uren schrijft, hetgeen kan leiden tot klachten van je opdrachtgever. Schrijf je te weinig uren dan loop je inkomsten mis. Het gebruik van deze software komt daarnaast goed van pas om te kijken of je voldoet aan het urencriterium van de belastingdienst.

Urenregistratie app: onmisbare tool

Als je zzp-er of freelancer bent, weet je hoe belangrijk het is om je gewerkte uren bij te houden. Want als je het urencriterium van minimaal 1225 uur per jaar haalt, kom je in aanmerking voor de aantrekkelijke zelfstandigenaftrek. Maar ook voor jezelf is het prettig om een overzicht te hebben van jouw productiviteit, opgesplitst in projecten of klanten.

Traditioneel hielden zelfstandigen hun gewerkte uren bij in een boekje. Als je in de vorige eeuw voor uitzendorganisaties hebt gewerkt, moest je ongetwijfeld nog urenbriefjes invullen en laten ondertekenen. Tegenwoordig zijn er urenregistratie apps waarmee je snel en makkelijk jouw uren invoert. Het resultaat is een overzichtelijk archief van de gewerkte uren per dag, per week, per maand of per jaar.

Er bestaat ook urenregistratie software, maar de trend naar apps is al een tijdje geleden ingezet en deze programma’s lijken het te gaan winnen van de software. Het feit dat je met de urenregistratie apps overal en altijd je uren kunt invoeren en bekijken, is daarvoor de belangrijkste reden.

Urenregistratie bijhouden: welke app?

Als je klaar bent om de urenregistratie op jouw smartphone (en eventueel in je webbrowser) bij te houden, is de vraag wat de beste urenregistratie-tool is. Maar voordat we die proberen te beantwoorden, is het goed om te kijken naar je budget. Want hoeveel ben je bereid ervoor neer te tellen? Er zijn apps die gratis zijn maar betaalde uitbreidingen kennen, apps waar je eenmalig een bedrag voor betaalt, en apps die op abonnementsbasis zijn.

Eén en ander heeft natuurlijk te maken met het design en de functionaliteiten. Want vaak kun je veel méér met een urenregistratie app dan alleen maar uren noteren. Andere functies die je tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld de volgende:

 • CRM
 • Rittenregistratie
 • Facturen maken
 • Projectmanagement
 • Periodiek BTW-aangifte doen
 • Balansen en rapportages opmaken

Sommige apps kun je aan zakelijke bankrekeningen koppelen, zodat je in de app ziet wanneer een klant of opdrachtgever heeft bepaald voor een bepaald project. Handig!

De beste urenregistratie apps

Een overzicht maken van de beschikbare urenregistratie apps lijkt onbegonnen werk. Immers: ze komen en gaan. Toch zijn er enkele grote namen die al jarenlang meedraaien en dus heel wat tevreden gebruikers hebben. Het recept voor succes voor die apps blijkt het constant vernieuwen te zijn, gebaseerd op de vraag van gebruikers.

Voorbeelden van die apps zijn Yoobi en Paymo. Ben je specifiek op zoek naar Nederlandstalige apps, kijk dan eens naar Gekko Uren en Urenreg.

Maar laten we het overzichtelijk houden: op deze pagina zetten we ze keurig voor je op een rijtje. In één oogopslag zie je welke apps er zijn, wat hun belangrijkste voordelen zijn, en hoeveel ze kosten. Klik door voor meer informatie of om te installeren.

Waarom urenregistratie bijhouden

Urenregistratie kan ook handig zijn om te zien of je voldoet aan het uren criterium van de belastingdienst zie: belastingdienst.nl

Urenregistratie software: bewijs dat u aan het urencriterium voldoet

Urenregistratie app’s helpen u eenvoudig bij te houden hoeveel uren u klanten in rekening kunt brengen. Bovendien zorgen ze voor overzicht over de gewerkte uren. En nog belangrijker, u kunt hiermee aantonen dat u voldoet aan het urencriterium van de Belastingdienst.

De Belastingdienst hanteert een urencriterium, om in aanmerking te kunnen komen voor de ondernemersaftrek. Er gelden op dat gebied 2 belangrijke voorwaarden:

 • U dient minimaal 1.225 uren per kalenderjaar aan uw onderneming te besteden.
 • U dient meer tijd te besteden aan uw onderneming dan aan andere werkzaamheden.

Let op: bovendien dient u ondernemer te zijn voor de inkomstenbelasting.

Tip: er gelden een paar uitzonderingen. Was u in 1 van de 5 voorafgaande jaren geen ondernemer? Dan hoeft u niet te voldoen aan de tweede voorwaarde. En onderbrak u uw werk vanwege zwangerschap? Dan tellen de niet-gewerkte uren over 16 weken toch mee als gewerkte uren voor het urencriterium.

Urenregistratie app software

De urenregistratie app’s helpen u eenvoudig uw gewerkte uren bij te houden. Die zijn vervolgens zichtbaar in de urenregistratie software, zodat u de Belastingdienst kunt aantonen dat u netjes aan het urencriterium voldoet.

De software en app’s bieden wat dat betreft veel meer dan het gemak om het complete overzicht te behouden. U kunt er hiermee eenvoudig voor zorgen dat u netjes aan de regels voldoet en dat u dat bovendien zwart-op-wit kunt aantonen.

Software beoordeling prijs per maand
Teamleader Cijfer 10 uit 13 reviews € 25,00
Digitaal kantoor – uren en projecten Cijfer 10 uit 5 reviews € 15,00
Kleisteen – uren Cijfer 9.4 uit 9 reviews € 15,00
Timechimp – eenvoudige & complete urenregistratie Cijfer onbekend € 5,00
Simplicate online bedrijfssoftware Cijfer 10 uit 5 reviews € 149,00
 Uiteraard zijn er verschillende app’s en softwarepakketten beschikbaar om uw uren te registreren en bij te houden. Het is de moeite waard om de verschillende mogelijkheden online met elkaar te vergelijken. U zorgt op die manier voor de beste urenregistratie app en software, waar u eenvoudig gebruik van kunt maken.

Die eenvoud is belangrijk, want u wilt er zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Met name de softwarepakketten die ook een app aanbieden zijn daarom interessant. U kunt daarmee ook op locatie en zelfs onderweg eenvoudig invoeren hoeveel uren u maakte voor een specifieke klant of opdracht. U voorkomt daarmee dat u dit achteraf dient te doen of dat u ondertussen alsnog een papieren registratie dient bij te houden.

Voldoe aan het urencriterium

Met de verschillende urenregistratie app’s en de software hiervoor kunt u voor uzelf bijhouden welke uren u werkt. Dat is prettig om de Belastingdienst te bewijzen dat u netjes aan het urencriterium voldoet. Bovendien kunt u klanten op die manier aangeven hoeveel tijd u aan een bepaalde opdracht heeft besteed. Aan de hand daarvan kunt u de kosten factureren, zodat daar geen discussie over is.

Vergelijk online de pakketten met app’s om de urenregistratie bij te houden. U kunt er dan eenvoudig gebruik van maken, zowel richting uw klanten, voor uzelf als naar de Belastingdienst.

Urenregistratie tip

Op zoek naar de beste urenregistratie tip? Koppel die aan de rest van je administratie. Op die manier kun je eenvoudig de gewerkte uren bijhouden en die koppelen aan offertes en facturen. Bovendien kun je vanuit één administratie aantonen dat je netjes voldoet aan het urencriterium van de Belastingdienst.

Koppel je urenregistratie software en zorg er daarmee voor dat alle gegevens overzichtelijk bij elkaar beschikbaar zijn. Op die manier voorkom je eenvoudig onduidelijkheid, zonder dat dit veel tijd en moeite hoeft te kosten. Sterker nog, dankzij de automatische koppelingen die er bestaan heb je daar helemaal geen omkijken naar.

De urenregistratie tip kun je online andere toepassen als je als ZZP’er werkt, net als wanneer je in teams werkt binnen een grotere organisatie. Goede software voor een online urenregistratie zorgt ervoor dat je kunt aangeven wie er betrokken zijn bij een project en wie welke uren werken. Hierdoor ontstaat er een helder overzicht, dat je op kunt (laten) nemen in de administratie.

Tip: koppel je urenregistratie software

Koppel je urenregistratie software en voorkom daarmee dat je de uren handmatig over moet nemen in de administratie. Dankzij de automatische koppeling voldoe je eenvoudig aan het urencriterium. Tenminste, heb je de mogelijkheid om dat netjes aan te tonen aan de Belastingdienst. Er ontstaat geen onduidelijkheid, zodat je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van de Zelfstandigenaftrek.

En het koppelen van de urenregistratie software heeft nog een ander voordeel. Stel dat je een offerte maakt voor een bepaald aantal uren, dan kun je die vervolgens bijhouden dankzij de koppeling. En kun je facturen maken op basis van de gewerkte uren. Je hoeft zelf niet na te gaan welke uren je in een project stak, omdat je die automatisch in rekening kunt brengen.

Door de online urenregistratie te koppelen aan de rest van je administratie maak je het jezelf dus een stuk gemakkelijker. Je zorgt ervoor dat er minder tijd hoeft te zitten in zowel het bijhouden van de gewerkte uren als het verwerken daarvan in de administratie van je onderneming.

Online urenregistratie: de voordelen

Koppel je urenregistratie software en profiteer op die manier optimaal van de voordelen van een online administratie. Je kunt die altijd en overal bereiken, zowel vanaf een PC, Mac als een van de mobiele apparaten. Veel van de online applicaties voor urenregistratie en koppelingen bieden namelijk ook een app voor tablets en smartphones. Dat betekent dat je eenvoudig, ook onderweg, de uren bij kunt houden. Om die vervolgens op te nemen in de rest van de administratie.

Je kunt online de oplossingen voor online urenregistratie bekijken. Kies voor software die je kunt koppelen met de administratie. Koppel je urenregistratie software en zorg er daarmee voor dat alle elementen goed met elkaar samenwerken. Zodat je daar zelf zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. Om als ZZP’er betaalde uren voor je klanten te kunnen maken en de investering in de software voor je urenregistratie en administratie terug te verdienen.